Chefs kiezen voor Debic Shapes

Friesland Campina
frieslandcampina.com

Goede desserts vragen om aandacht. Maar dat heb je als chef, met stijgende energierekeningen, een tekort aan mankracht en stijgende lonen, niet altijd in overvloed. Daarom biedt Debic koks een helpende hand met Debic Shapes. Bij De Heeren van Soelen en Park Inn by Radisson zouden ze niet meer zonder kunnen.

Shapes bij De Heeren van Soelen en Park Inn by Radisson | Debic

Debic Shapes omvat drie geweldige, klassieke dessertsmaken. Een driedimensionale ring van panna cotta is gemaakt van verse panna cotta met echte vanille. De mascarponereep is een strook luchtige mascarponemousse op een dun laagje amandelkoek. En de quenelle van chocolademousse is een prachtige druppel luchtige chocolademousse, omhuld met een dun laagje pure chocolade.

 

De Heeren van Soelen

In Zoelen, een klein plaatsje in de regio Batavia, vlakbij Tiel, kookt chef Bob Vriens in restaurant De Heeren van Soelen. Vriens baseert zijn kookkunst op de Franse keuken en gebruikt verse, seizoensgebonden ingrediënten. Klassiekers op de kaart zijn eendenleverterrine, steak tartaar met wisselend garnituur en zeetong met beurre noisette. Peren, appels, kersen en pruimen uit de omgeving van Batavia nemen uiteraard ook een prominente plaats in. Omdat De Heeren van Soelen ook zalen aanbiedt voor bijeenkomsten, kookt Vriens regelmatig voor grotere groepen. Ook die wil hij verrassen met creatieve gerechten. ‘Debic Shapes bieden uitkomst’, zegt hij. ‘Met deze diepgevroren dessertcomponenten maken we heel eenvoudig hoogwaardige desserts. Debic Shapes ontdooien binnen een kwartier en we maken ze af met fruit, ijs, slagroom, bloemen en een beetje crunch. Toevoegingen als slagroom, ganache of gel bewaren we in spuitzakken. Zo kunnen we onze desserts goed voorbereiden en à la minute afwerken.

 

Park Inn by Radisson

Martijn Meijerrathken is executive chef bij Park Inn by Radisson Amsterdam City West. De keuken van Park Inn by Radisson is internationaal, met een focus op gezondheid. Veel van de gasten van het designhotel, in 2019 uitgeroepen tot ‘Hotel van het Jaar’ in de regio Midden- en Zuid-Europa, werken in de farmaceutische industrie. Om hen de best mogelijke kwaliteit te kunnen bieden, werkt Meijerrathken graag met Debic-producten. ‘Ik ben een echte fan! Alles zelf maken is tegenwoordig vrijwel onmogelijk, zeker niet met het aantal gasten dat wij bedienen. Plus de kennis onder het personeel dat nog beschikbaar is, vervaagt. Debic Shapes bieden mij een oplossing. De kwaliteit is constant, de kans op fouten is minimaal en je hebt een derde minder stappen nodig: dat scheelt echt als je meer dan vierhonderd borden hebt. En je kunt aan Debic Shapes altijd je eigen draai geven, aangepast aan de seizoenen. Zo werk ik ze in de zomer af met aardbeien en in de winter met bramen of stoofperen.

Bekijk meer

GP Groot

GP Groot

In de hectische wereld van de horeca is tijd kostbaar. Daarom begrijpt GP Groot de behoefte aan...

Lees meer